Facings en Veneers

Facings en Veneers zijn is een dun plaatje van porselein of composiet dat op de tanden geplakt wordt. Hierdoor kan een beschadigde of verkleurde tand hersteld worden. Ook is het mogelijk om een facing te plaatsen in geval van een afgebroken tand of als er een speet zichtbaar is tussen de tanden. Het krijgt de vorm en de kleur van het gebit om een natuurlijk effect te creeëren

Technieken Facings en Veneer

Er zijn diverse technieken mogelijk om het eigen gebit cosmetisch te verfraaien. Een mooie gebit resulteert in een zelfverzekerde glimlach en geeft tevens een goed gevoel. Onze behandeling en technieken zijn erop gericht dit op een esthetisch verantwoorde manier te doen zonder het eigen gebit te beschadigen. 

Het plaatsen van een facing of veneer bestaat uit het aanbrengen van een dun laagje composiet of porselein op de bestaande tanden. Deze dunne schildjes worden altijd op maat gemaakt zodat deze naadloos aansluiten op de vorm en kleur van het gebit. Daarom bestaat deze behandeling altijd uit 2 bezoeken. De behandeling is pijnloos en het resultaat blijvend, vanwege het gebruik van alleen de beste materialen.

Ons doel is een stralende glimlach

Of het nu gaat om een afgebroken hoekje, tandvlekken of een verkleurde vulling.  Ons uiteindelijke doel is dat u niet langer uw gebit hoeft te verbergen en breed uit kunt lachen op een familie foto. Neem contact op met onze praktijk en maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken. Voor ieder probleem vinden wij een passende oplossing!