Ortho Tan: samenwerking voor orthodontie

Ortho Tan is specialist in orthodontie

Voor orthodontie werken wij nauw samen met Ortho Tan. Deze Rotterdamse praktijk heeft al meer dan 25 jaar ervaring in orthodontie, oftewel beugels. De reden om voor een beugel te kiezen is per persoon verschillend: voor de één cosmetisch (u wilt gewoon een mooi, recht gebit) en voor de ander functioneel, bijvoorbeeld omdat u niet goed kunt kauwen of bijten of omdat u snurkt. Als patiënt van onze praktijk geven we u graag advies zodat we u indien gewenst kunnen doorverwijzen naar Ortho Tan.

Ortho Tan adviseert u bij de juist beugel

Veel mensen denken bij een beugel direct aan het rechtzetten van de tanden. Maar naast dat, bestaan er ook beugels die uw kaakgroei beïnvloeden. De ene beugel is uitneembaar, de andere wordt voor een langere periode geplaatst. Welke het meest geschikt is voor u, hangt van uw doel af. Hierin geeft de orthodontist advies. Beugels zijn geschikt voor alle leeftijden.

Soorten beugels

Plaatjesbeugel

De plaatjesbeugel, ook wel een slotjesbeugel genoemd, is de meest bekende vaste beugel. De orthodontist plaatst metalen slotjes op uw tanden, waartussen een metalen draad komt. Op deze manier groeien uw tanden weer netjes op een rij.

Plaatbeugel

De plaatbeugel is een uitneembare beugel die de bovenkaak verbreedt. Na de behandeling sluiten uw kaken beter op elkaar aan en heeft u meer ruimte in de mond. Zo voorkomt u dat u kiezen moet laten trekken.

Buitenbeugel

De buitenbeugel is wederom een uitneembare beugel waarmee u meer ruimte in de mond creëert. Deze beugel bestaat uit een stevige metalen boog die in de mond in buisjes wordt geschoven. Deze buisjes zitten vast op bandjes die op de kiezen worden vastgezet. De beugel wordt met een band om het achterhoofd of de nek bevestigd en meestal slechts bepaalde uren per dag gedragen.

Onzichtbare beugels: Invisalign en Air®aligner

De Invisalign en Air®aligner zijn onzichtbare beugels en werken volgens hetzelfde principe: u schuift een doorzichtige ‘hoes’ (ook wel aligner genoemd) over uw boven- en/of ondertanden. Elke twee weken ontvangt u een nieuwe set, zodat uw tanden geleidelijk naar de gewenste positie schuiven. U heeft dus geen last van slotjes en draden die uw mond kunnen irriteren. De beugels zorgen bij een volwassen gebit voor kleine correcties om zo de tanden weer mooi recht te zetten.

Anti-snurkbeugel: MRA

Snurken ontstaat door een vernauwing van de luchtweg in de keelholte. De Mandibulaire Repositie Applicatie (MRA) drukt uw onderkaak een beetje naar voren zodat er meer ruimte ontstaat achter de tong. Daarmee krijgt u een ademhaling zonder trillen. Deze beugel wordt ook wel de anti-snurkbeugel genoemd.

Meer weten over orthodontie?

Overweegt u om een beugel te nemen en wilt u graag advies? Ons team adviseert u graag. Neem contact met ons op via 010-7144922 of 06-21667895 of vul ons contactformulier in. Wij verwijzen u graag door naar Ortho Tan.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.