Tanden bleken

Wil u uw tanden laten bleken? U bent niet de enige. Veel mensen zijn niet tevreden met de huidige kleur van hun tanden en willen graag wittere tanden. Tegenwoordig zijn er allerlei middeltjes op de markt om uw tanden thuis te bleken. Deze werken vaak niet of onvoldoende. Wilt u zeker zijn van een goed en professioneel resultaat? Laat uw tanden dan bleken door een tandarts.

Waarom tanden bleken bij tandarts?

Niet alle middeltjes die online te koop zijn, zijn getest en goedgekeurd. Hierdoor kunt u last krijgen van tand(vlees)problemen of valt het resultaat tegen. In onze praktijk gebruiken we 6% waterstofperoxide bleekgel om uw tanden te bleken. Deze gel doet zijn werk en is veilig voor uw tanden. Voorafgaand aan de behandeling is het verstandig om uw tanden te laten beoordelen door een tandarts: als u bijvoorbeeld gaatjes heeft dan dienen deze eerst gevuld te worden.

Hoe ziet de behandeling eruit?

De behandeling duurt ongeveer een uur. Eerst brengen we de huidige kleur van uw tanden in kaart aan de hand van een kleurenschaal. Per behandelingen kunnen we uw tanden 6 tot 8 tinten witter maken. U krijgt een mondspreider in uw mond, zodat uw lippen uw tanden niet raken en de tandarts uw tanden goed kan bleken. Om uitdroging en/of scheurtjes in uw lippen tegen te gaan, brengen we vooraf een lippenbalsem aan. Ook beschermen we uw tandvlees met een speciale gel. Nu is het tijd om de bleekgel aan te brengen: deze laten we circa 20 minuten inwerken met een speciale lamp. Hierna is het resultaat direct zichtbaar en heeft u (weer) stralende, witte tanden.

Na de behandeling

Wanneer uw tanden eenmaal zijn gebleekt, blijven ze lange tijd mooi wit. Let er wel op dat u 24 uur na het bleken geen gekleurde dingen mag eten. Wat wel mag is bijvoorbeeld banaan, yoghurt en rijst. Na een tijdje zal de oude kleur echter weer terugkomen. U kunt dan uw tanden weer opnieuw laten bleken. De eerstvolgende 24 uur moet u even goed opletten.

Inschrijven en een afspraak maken voor tanden bleken

Bent u al patiënt? Dan kunt u contact opnemen voor het maken van een afspraak. Als u nog geen patiënt bent, dan moet u zich eerst inschrijven bij onze praktijk. Het is ook mogelijk om ons op te bellen en de inschrijving zo te regelen. Wij zijn bereikbaar via 010 71 44 922 of 06 216 67 895. Na de inschrijving kunnen we meteen een afspraak inplannen om uw tanden te bleken.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.